ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Габријела Грујић у посети Хеликоптерској јединици

Помоћница министра за дуално и предузетничко образовање и васпитање Габријела Грујић посетила је у петак, 6. јула 2018. године Хеликоптерску јединицу Министарства унутрашњих послова Републике Србије.

У разговору са Командантом Хеликоптерске јединице Владаном Косићем анализирани су резултати реализације практичне наставе ученика Ваздухопловне академије која се од прошле године спроводи по дуалном моделу.

Косић је указао да је посао механичара – летача у Хеликоптерској јединици изузетно сложен и одговоран, као и да је сарадњом Министарства унутрашњих послова и Министарства просвете, науке и технолошког развоја  у образовању ваздухопловних кадрова обезбеђен континуиран процес школовању по највишим европским ЕАSА стандардима.

Хеликоптерска јединица је посебна јединица Дирекције полиције која се кроз обављање летачких и других активности непосредно ангажује на пословима заштите безбедности грађана и спровођење службе трагање и спасавање.

Набавком три нова „Ербасова“ хеликоптера Х-145М, уз стручан пилотски и механичарски кадар Хеликоптерска јединица ће наставити да буде једна од најелитнијих јединица у земљи, али и у региону.

            Помоћница министра просвете, науке и технолошког развоја је указала на изузетне техничке услове и стручне инструкторе којима располаже Хеликоптерска јединица. Она је оценила да је досадашња сарадња била успешна и изразила очекивање да ће ускоро бити проширена посебно у области школовања особља за послове трагања и спасавања.

Loading