ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Грејање функционише у свим школама у Београду

Грејање у свим школама у Београду функционише без проблема, осим у две гимназије у којима постоје технички проблеми и где су пукле цеви што је установљено током провере грејног система. Након што је обавештена Школска управа Београд у обе школе је почело отклањање кварова.

У Дванаестој београдској гимназији пукла је цев у фискултурној сали, а настава се одвија несметано. Ученици Осме београдске гимназије, где је због пуцања цеви дошло до обуставе грејања, упућени су на онлајн наставу до среде, 21. октобра.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић рекао је да је изјава председника Форума београдских гимназија Александра Маркова да је грејање већи проблем од дигитализације малициозна и неистинита. Шарчевић је оценио да је Марков „или из незнања или злурадо увезао ове две теме“.

Он је додао да је коментар малициозан јер се за све што се ради добро у образовању налази нека противтежа.

Изношење неистина није начин да се решавају проблеми. Почетак грејне сезоне подразумева и проверу грејних система у свим објектима и установама који су прикључене на даљински систем грејања укључујући и образовне установе. Током провере инсталација у више стотина школа у Београду констатована су два проблема. Мањи – у XII Београдској гимназији где је због дотрајалости пукла цев у фискултурној сали. Школа ради нормално и настава функционише по моделу за који су се определили, док фискултурна сала не ради. Проблем ће бити отклоњен у року од два дана, рекао је министар Шарчевић.

Он је навео да у тој школи у среду, 14. и четвртак, 15. октобра у по подневној смени није реализован седми час.

Осма гимназија има већи технички проблем због чега ученици морају да наставу прате онлајн до среде, 21. октобра. У току су радови у школи. Ученици неће ништа изгубити јер имају могућност да прате наставу онлајн, рекао је министар Шарчевић.

Loading