ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Грујићка са директорима средњих стручних школа Севернобачког и Западнобачког управног округа

Помоћница министра просвете за дуално образовање и васпитање проф. др Габријела Грујић одржала је састанак у Суботици и Сомбору са директорима средњих стручних школа Севернобачког и Западнобачког управног округа на коме се разговарало о унапређивању плана уписа на дуалне образовне профиле у школској 2021/2022 години.

Једно од основних, стратешких начела наше Владе је да помогнемо свим младим у Републици Србији да стекну потребни квалитет знања кроз дуални модел образовања. На тај начин одговарамо на потребе компанија и страних инвеститора који послују у Суботици и овом региону. У претходном периоду били смо сведоци да овде долазе компаније које се опредељују да послују у нашем региону јер располажемо са квалитетним кадром. Наша земља такође постаје лидер у грани развоја винарства и виноградарства„, рекла је Грујићева.

Градоначелник Суботице Стеван Бакић је нагласио да је Град Суботица један од пионира у дуалном образовању као и важну улогу локалне самоуправе јер представља спону образовања са привредом.

Јединице локалне самоуправе су најбоље упознате са потребама привреде свог округа, а у складу са развојним плановима. Из тог разлога, препозната је важна улога представника локалне самоуправе у креирању плана уписа у средње школе, заједно са министарством, Привредном комором Србије и директорима школа “, рекао је Бакић.

На територији Западнобачког округа настава се реализује у тринаест средњих стручних школа у четири општине.

Заменица градоначелника Сомбора Љиљана Тица истакла је важност повезаности образовања и економије, као и разговора са директорима средњих стручних школа како би се разменила мишљења и искуства.

Loading