ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Хуманитарни школски турнир за децу из Звечанске

Савет Родитеља из РФК Графичар, у коме, заједно са осталом децом, тренирају и деца из оближњег Дома „Дринка Павловић“ организује Хуманитарни школски турнир за децу из Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској 7. Хуманитарни турнир планирано је да се одржи у петак и суботу, 27. и 28. марта, али је одложен због кише за 16. и 17. април 2015. године.  Хуманитарни турнир носи назив „Сви заједно“, јер солидарност и тимски рад представљају кључне елементе за здрав развој деце и спорта у нашем друштву.

Организатори су уз помоћ родитеља из суседних страних школа успели да заинтересују локалну заједницу и градске медије да се укључе и званично подрже организовање Хуманитарног турнира за децу из основних школа са Савског Венца. Промотер Турнира је Стеван Дика Стојановић, прослављени голман и освајач Купа Шампиона.

Припрема и реализација турнира одвија се на принципу самоорганизовања, уз помоћ добротвора и пријатеља, без новчане надокнаде за људе који су ангажовани.

Улаз на стадион „Графичар“ на Сењаку ће бити бесплатан, али су штампане и посебне: „Хуманитарне улазнице“ у износу од 100, 500 и 1000 динара, за све који могу и желе да кроз овакву манифестацију помогну Центру за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја подржало је ову иницијативу организатора и поздравило укључивање бројних школа, организација и појединаца у организовање хуманитарног школског турнира.

Министарство позива све заинтересоване да присуствују овом турниру и да својим донацијама помогну рад Центра за заштиту одојчади, деце и омладине у Звечанској 7.

Loading