ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Children with face mask back at school after covid-19 quarantine and lockdown

И даље непосредна настава у свим школама

Тим за школе донео je одлуку да и од понедељка, 28. фебруара, у свим основним и средњим школама у Србији ученици похађају наставу непосредно, односно, по првом моделу.

Према подацима из надзора преузетим из електронског система „Сервис јавног здравља“ које је Министарству просвете, науке и технолошког развоја доставио Институт за јавно здравље Србије „Др Милан Јовановић Батут“ од 18. до 23. фебруара 2022. године број оболеле деце школског узраста од 6 до 18 година је био 1348 (0.18%) оболелих.

Учешће деце школског узраста у укупном броју потврђених случајева COVID-19 у истом периоду износио је 4.7%.

У основним и средњим школама на територији Републике Србије, није било одељењa (16 и мање ученика), којa су због најмање три случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног рада на онлајн наставу у последњих пет календарских дана. Укупно је 13 (0.03%) одељења (17 и више ученика) која су због најмање два случаја инфекције ученика у одељењу променила начин организације рада са непосредног на комбиновани модел у последњих пет календарских дана и 2 (0.005%) групе у којима се из комбинованог модела наставе прешло на онлајн (појава три случаја инфекције ученика) у последњих пет календарских дана.

Тим за школе ће наставити да прати ситуацију и доноси одлуке на недељном нивоу.

Loading