ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Именована директорка Фонда за науку

Влада Републике Србија именовала је Милицу Ђурић-Јовичић за в.д. директорку Фонда за науку.

Милица Ђурић-Јовичић је доктор наука електротехнике и рачунарства, а последње четири године је била директорка Иновационог центра Електротехничког факултета у Београду.

Ђурић-Јовичић има више од десет година искуства научно-истраживачког рада у областима биомедицинског инжењерства и информационих технологија.

Учествовала је у координацију домаћих и међународних научно-истраживачких пројеката, као и сарадњу са привредом у Србији и широм света.

Током мандата у Иновационом центру, Ђурић-Јовичић је реализовала мултидисциплинарне пројекте који повезују науку и привреду и доприносе развоју друштва кроз иновације и нова технолошка решења.

Аутор је великог броја научних радова у врхунским међународним часописима, као и рецензент међународних часописа и пројеката.

Закон о Фонду за науку донет је у децембру прошле године. Циљ оснивања Фонда је финансирање научно-истраживачких пројеката засновано на изврсности и квалитету. На тај начин пружа се подршка развоју наше науке и подиже се ниво њене конкурентности на глобалном нивоу.

Један од циљева Фонда биће и повезивање науке и привреде и подршка трансферу технологије. Посебан програм Фонда односиће се на подршку запосленима у науци, са посебним освртом на младе истраживаче.

Loading