ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Интерактивне табле за будуће генерације

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и генерални директор компаније „Бамби“ Драган Стајковић посетили су данас Основну школу „Јован Стерија Поповић“,  једну од укупно 50 школа којима је бренд Плазма компаније „Бамби“ донирала интерактивне табле у циљу унапређења наставе и квалитета образовног васпитања.

Током обиласка школе представници Министарства, Концерна „Бамби“ АД Пожаревац, као и компаније „Моји брендови“ у оквиру које Концерн послује, имали су прилику да се увере у предности интерактивне табле, њену практичну примену на часу, као и да од наставника и ђака чују утиске о савременом начину рада и предавања.

Министар Младен Шарчевић, захвалио је компанији Бамби на вредној донацији и поручио је да је циљ Министарства просвете, науке и технолошког развоја да свака школа добије паметне табле.

Дигитализација образовања један је од најважнијих приотитета Министарства, јер употреба савремене технологије мења приступ настави и учењу. Ученици који су имали прилику да користе паметне табле били су много више мотивисани и активни у настави, што значи и да су много боље савладали градиво које је било пред њима, рекао је Шарчевић.

Генерални директор компаније „Бамби“ Драган Стајковић казао је да га радује што наставници и ученици користе ову донацију за унапређење знања и развој својих потенцијала, што је и био циљ.

Поносан сам што је до сада једна од највреднијих донација које је Бамби дао у 50 година постојања, истовремено и једна од највреднијих донација у образовни систем Србије, постала део образовања најмлађих генерација, баш као што је и бренд Плазма увек била део одрастања и део сваке породице. Били смо и остаћемо пример успешне и друштвено одговорне компаније, која константно улаже у најмлађе генерације и њихов будући развој.

Основна школа „Јован Стерија Поповић“ једна је од 50 основних школа у Србији којима је компанија „Бамби“ поводом 50 година постојања бренда Плазма донирала 50 интерактивних табли. Модерне интерактивне табле представљају другу генерацију табли произведених у Србији. Табла са екраном на додир од 87 инча, у новој верзији сједињује оптичко-ласерску технологију, а садржи и заштитну фолију која штити од механичких оштећења. Табла поседује уграђени интерактивни систем најновије генерације који се повезује са рачунаром и видео пројектором како би настава била што квалитетнија.

Loading