ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Изабрани су најуспешнији литерарни радови на конкурсу „Писмо војнику“

Министарство одбране и Министарство просвете, науке и технолошког развоја заједнички су реализовали литерарни конкурс за ученике основних и средњих школа на тему „Писмо војнику“.

Овим конкурсом дат је допринос обележавању стогодишњице завршетка Првог светског рата, а у радовима ученика превасходно су вредновани литерарни изражај патриотских осећања и уважавање војничке професије. Од укупно 127 приспелих радова, комисија је изабрала 20 најуспешнијих радова, а аутори су награђени викенд-бораваком у војном хотелу на Тари.

После свечаног пријема у Генералштабу Војске Републике Србије, ученици ће 1. јуна 2018. године, у пратњи наставника и представника Министарства одбране, путовати на Тару, да би се дружили и одмарали, а домаћини су се потрудили да обезбеде садржајан програм боравка.

Током тродневног програма ученици из Београда, Ниша, Ужица, Крушевца, Новог Сада, Пожаревца, Зрењанина, Краљева и Сомбора имаће прилику да започну са новим пријатељствима у најлепшем амбијенту Националног парка Тара.

Loading