ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Изградња нових вртића у сарадњи са Светском банком

Сарадња Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Светске банке је веома успешна и има одличне резултате, закључак је састанка првог потпредседника Владе и министра Бранка Ружића и шеф канцеларије Светске банке у Србији Стивеном Ндегвом.

Захвалан сам на спремности да заједно радимо на стварању бољих услова за развој деце, рекао је Ружић говорећи о пројектној активности две институције којом се граде, уређују и адаптирају предшколске установе у најмање 30 локалних самоуправа широм Србије.

Према речима министра, у плану је скорашње отварање прва три вртића у Дољевцу, Житорађи и Сремској Митровици, као и почетак грађевинских радова на пет нових вртића у Крушевцу (два објекта), Мерошини, Лозници и Смедереву.

Истовремено, водићемо рачуна о маргиналним групама подржавајући их да превазиђу изазове са којима се сада суочавају и учинимо васпитање и образовање доступнијим  и инклузивнијим за децу из ових група, навео је Ружић.

Министар Ружић је нагласио и да је од изузетне важности и покретање трансформације научноистраживачких института и центара. Такође, министар Ружић указао је да бржи развој нашег образовног система, а посебно научног и технолошког капацитета наших институција, директно мотивише младе људе да остану у Србији и да своју каријеру и усавршавање наставе у својој земљи.

Ндегве је подвукао веома успешну сарадњу две институције и изразио очекивање да ће се она и даље унапређивати.

 

Loading