ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Изложба „Made in Italy“

Изложба прототипова намештаја ученика школе „Бруно Карнијело“ из Порденонеа (Италија) у сарадњи са Техничком школом „Дрво арт“ из Београда  под називом „Made in Italy“ отворена је синоћ у Галерији УЛУС у Београду.

„ Драго ми је што је школа из Србије – Техничка школа „Дрво арт изабрана да буде партнер на пројекту „Made in Italy“. Овај догађај представља један од истакнутих примера међународне сарадње српских школа са школама из Европске уније, а сигурно је и један од  резултата процеса реформе средњег стручног образовања, који се у Србији континуирано одвија у последњих десет година, управо уз помоћ фондова Еврпске уније“ рекла је на отварању изложбе Снежана Марковић, помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја.

Школе „Бруно Карнијело“ и „Дрво арт“ су до сада заједнички излагале већ више пута на неколико међународних манифестација у Европи и Азији. Ово је највећа и најсвеобухватнија њихова заједничка изложба са преко 40 радова – прототипова разних комада намештаја попут столова и столичица, чивилука, лампи, комода, паравана, играчака за децу и полица различитих намена, од којих су неке неочекиване попут оне која служи за одлагање наочара. Оно чиме се одликују скоро сви комади намештаја који ће бити изложени су необични облици и крајње смео дизајн.

Loading