ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Јачање стручних компетенција наставника у области образовања за антисемитизам и питања Холокaуста

У Јерусалиму од 27. јула до 3.августа 2022.године одржава се Међународна школа за студије Холокауста при Јад Вашем Меморијалној установи на којој учествује 17 представника из Србије, међу којима су и  наставници основних и средњих школа. Овај годишњи семинар се организује са циљем јачања стручних компетенција наставника у области образовања за антисемитизам и питања Холокaуста.

Учесницима семинара Међународне школе за студије Холокауста при Јад Вашем Меморијалној установи обратили су се и Михајло Трипић, привремени отправник послова у Амбасади Републике Србије у Израелу, Александар Николић, почасни конзул у Израелу и директор представништва Привредне коморе Србије, Душан Вујовић, саветник у Конзулату Републике Србије у Израелу. За организацију овог програма у име Јад Вашема надлежна је Леа Миха, а др Снежана Вуковић, шефица Одсека за људска и мањинска права у име Министарства просвете, науке и технолошког развоја.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја  у сарадњи са другим надлежним установама континуирано пружа системску подршку наставницима и ученицима у реализацији наставних и ваннаставних активности које су посвећене теми Другог светског рата  и Холокауста, а учесници обуке имаће прилику да драгоцена  искуства и знања пренесу својим колегама и ученицима у Србији.

 

Loading