ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Јавна расправа о Нацрту закона о изменама и допунама Закона о основама система образовања и васпитања

Јавна расправа о Нацрту Закона о изменама и допунама Закона о основама система образовања и васпитања, почела је 20. јуна и трајаће до 10. јула 2015. године. Према распореду, први округли сто о Нацрту закона, одржаће се у Нишу, 1. јула 2015. године, Крагујевцу 2. јула, Новом Саду 6. јула и Београду 7. и 8. јула 2015. године.

Нацрт закона је објављен на сајту Министарства просвете, науке и технолошког развоја(преузмите ОВДЕ ) и на порталу е-управе www.euprava.gov.rs

Предлози, примедбе и сугестије достављају се Министарству на имејл адресу javna.rasprava@www.prosveta.gov.rs

Разлози за доношење измена и допуна овог закона су настале промене у друштву, како на економском, тако и на социјалном плану, као и потреба за побољшањем појединих решења у Закону, чија примена доводи до проблема у пракси.Како ове промене захтевају ближе уређивање система образовања и васпитања у Републици Србији у складу са новонасталим околностима и новим условима рада, с циљем приближавања и усклађивања система образовања и васпитања у Републици Србији са системом образовања и васпитања Европске уније и савременог света приступило се изради новог Нацрта закона о изменама и допунама Закона о основама система образовања и васпитања.

Loading