ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Јавни конкурс за финансирање програма од јавног интереса који су подршка ученицима средњих школа и студентима у 2023. години која реализују удружења

Министарство просвете расписује јавни конкурс за доделу средстава или недостајућег дела средстава за подстицање програма за финансирање програма од јавног интереса који су подршка ученицима средњих школа и студентима у 2023. Години.

Циљеви јавног конкурса су: организовање образовних манифестација у које су укључени млади из региона које обухвата подстицања развоја и стваралаштва младих; организовање сусрета, семинара, округлих столова, трибина, радионица и сличних скупова стручног усавршавања; организација Летње школе европских интеграција и демократизације током које се млади упознају са савременим начином истраживања европских интеграција и процеса демократизације са посебним задржавањем на изградњи државе; демократизација и процес приступа земаља Западног Балкана Европској Унији.

Приоритетне области у којима је планирана финансијска подршка:

  1. Подршка ученицима средњих школа и студентима у стицању практичних знања и радних искустава у Републици Србији;
  2. Сарадња са привредним организацијама у Републици Србији и земљама Западног Балкана;
  3. Сарадња са средњошколским и високошколским институцијама у Републици Србији и земљама Западног Балкана;
  4. Пројекти регионалне сарадње – Организација летње школе младих;
  5. Пројекти везани за политичко образовање – организација радионица.

Пријаву и предлог програма удружења – учесници конкурса достављају поштом препоручено до 31. марта 2023. године, са назнаком:

Јавни конкурс за доделу средстава или недостајућег дела средстава за подстицање програма за финансирање програма од јавног интереса који су подршка ученицима средњих школа и студентима у 2023. години која реализују удружења

Министарство просвете, VIII спрат, канцеларија број 26, Немањина 22-24, 11000 Београд

ПРЕУЗМИТЕ:

Loading