ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Јавни позив за подношење пријава установа које остварују основно образовање и васпитање у Републици Србији за доделу финансијских средстава ради унапређивања услова рада ученичких задруга

Министарство просвете расписује јавни позив за подношење пријава за доделу финансијских средстава установама које врше делатност основног образовања и васпитања у Републици Србији у циљу опремања ученичких задруга ради унапређења услова рада. Средства су намењена за реализацију предложеног програма  ученичке задруге, као и за набавку машина и опреме за рад ученичких задруга.

Ученичке задруге важан су део образовно-васпитног рада у школама, којима се

развијају потенцијали и радне навике ученика, развија предузетничка компетенција и јача мотивација за производним и радним процесима, самопоуздање и свест о властитим интересовањима и могућностима.

Ученичка задруга реализацијом програма, набавком одговарајућих машина, опреме и средстава за рад и примереним методичким поступцима под менторством наставника треба да омогући развој вештина и способности, конструкцију, продубљивање и примену знања ученика, чланова задруге.

Рок за пријаву је до 14.12.2022.

ПРЕУЗМИТЕ:

Loading