ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Јавни позив за Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација

Циљ Програма раног развоја је подстицање стварања иновативних предузећа заснованих на знању, кроз оснивање стартап и/или спиноф компанија у приватном сектору, тако што ће обезбедити финансирање за развој иновативних технологија, производа и услуга са тржишном применом које поседују велики потенцијал за комерцијализацију. Програм је намењен микро и малим привредним друштвима старости до 3 године са већинским приватним српским власништвом. У оквиру овог Програма Фонд обезбеђује финансирање иновативних пројеката у трајању од годину дана у износу до 80,000 евра, уз обавезно суфинансирање од стране корисника од најмање 15%.

Циљ Програма суфинансирања иновација је подстицање комерцијализације истраживања и развоја, као и даљи развој постојећих иновативних компанија заснованих на знању, подстицање успостављања сарадње са међународним партнерима и повећање броја технолошких компанија и њихова припрема за додатне инвестиције. Подобни подносиоци пријаве су микро, мала или средња приватна привредна друштва регистрована у Србији. У оквиру овог Програма Фонд обезбеђује финансирање иновативних пројеката у трајању од две године, у износу до 300,000 евра, уз обавезно суфинансирање од стране корисника од најмање 30% за микро и мала или најмање 40% за средња предузећа.

Рок за достављање пријава је 1. септембар 2017. године до 15 часова

Комплетан Јавни позив за Програм раног развоја и Програм суфинансирања иновација се налази на следећим линковима: www.inovacionifond.rs/program-ranog-razvoja-javni-poziv/ и www.inovacionifond.rs/program-sufinansiranja-inovacija/

Све додатне информације можете наћи на www.inovacionifond.rs или се можете обратити Програм менаџерима Фонда на:

minigrants@inovacionifond.rs и matchinggrants@inovacionifond.rs

Средства за спровођење Програма раног развоја и Програма суфинансирања иновација обезбеђена су из буџета Републике Србије за 2017. годину са раздела Министарства просвете, науке и технолошког развоја, а у сврху спровођења Пројекта за унапређење конкурентности и запошљавања.

Loading