ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Још 100 нових места за децу у предшколској установи у Тутину

Полагањем камена темељца, у присуству првог потпредседника Владе Србије и министрa просвете, науке и технолошког развоја Бранка Ружића и председникa општине Тутин Салиха Хотија, започета је изградња новог вртића у Тутину у насељу Сврачиће. Нови вртић простираће се на око 1000 м2, вредност инвестиције је преко 94 милиона динара, а завршетак радова предвиђен је за април 2023. године.
Изградњом новог објекта обезбедићемо 100 нових места за малишане из Тутина, чиме практично укидамо листе чекања за упис у вртић у овој општини. На тај начин дајемо подршку Предшколској установи „Хабиба Сточевић“, локалној самоуправи, али и родитељима и омогућавамо повећање обухвата деце предшколским васпитањем и образовањем, што је један од стратешких циљева“, рекао је министар и додао да Министарство кроз Пројекат „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ гради или дограђује вртиће у још 22 локалне самоуправе широм Србије.
Министар је објаснио да су до сада завршена три вртића у Дољевцу, Житорађи и Сремској Митровици, као и да ће до септембра бити завршени радови на још четири вртића – два у Крушевцу и по један у Лозници и Мерошини. Радови су у току на вртићима у Владичином Хану и Прокупљу, док се почетак радова очекује се и на објектима у Смедереву и Шиду.
За једанаест вртића је у плану расписивање тендера за извођаче радова, од којих је један тендер за вртић у Новом Пазару од 270 нових места за децу предшколског узраста“, најавио је Ружић.
Министарство просвете, науке и технолошког развоја у сарадњи са Светском банком спроводи Програм „Инклузивно предшколско васпитање и образовање“ путем ког изградњом нових и доградњом постојећих вртића обезбеђује проширивање капацитета и места у предшколским установама за 11.000 малишана. 
Loading