ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Још 20 рачунарских кабинета за основце широм Србије

Гласањем на званичној Фејсбук страници мтс „Твој свет“ грађани су одабрали још 20 школа које ће Телеком Србија, у оквиру пројекта „Стварамо знање“, опремити савременим информатичким кабинетима. Пројекат се реализује уз подршку Министарства просвете, науке и технолошког развоја које је и ове године предложило 40 школа за учешће у конкурсу.

Како би рачунарски кабинети били равномерно распоређени широм земље, школе су биле подељене у четири географске регије, а по пет школа са највећим бројем гласова из сваке од регија Телеком Србија опремиће савременим рачунарским кабинетима. Компанија је до сада у овој акцији опремила модерним кабинетима 60 основних школа.

Рачунарска опремљеност школа посебно је важна како би основци имали адекватне услове да стекну знање из области информатике, јер се протеклих месеци најбоље могло видети колико је важно да ђаци буду информатички писмени и владају и „онлајн“ начином учења и комуницирања.

Пројекат „Стварамо знање“ осмишљен је у циљу пружања подршке најмлађим покретачима – основцима ради унапређивања њихове дигиталне писмености и проширивања знања, и део је кровног програма „Покрећемо покретаче“ којим Телеком Србија оснажује институције и појединце да се осмеле и у свом окружењу шире позитивне промене.

Школе које ће Телеком Србија опремити модерним рачунарским кабинетима су: ОШ „Јован Цвијић“ из Лознице, ОШ „Гаврило Принцип“ из Земуна, ОШ „Филип Кљајић Фића“ са Чукарице, ОШ „Олга Петров“ са Палилуле и ОШ Милисав Николић из Божевца за регион Београда, за подручје Север то су ОШ „Вук Караџић“ из Бајмока, ОШ „Никола Тесла“ из Бачке Тополе, ОШ „Вук Караџић“ из Ловћенца, ОШ „Доситеј Обрадовић“ из Опова и ОШ „Исидора Секулић“ из Шајкаша, за подручје Запад то су ОШ „Никола Тесла“ из Прибојске Бање, ОШ „Момир Пуцаревић“ из Акмачића, ОШ „Свети Сава“ из Трстеника, ОШ „Кирило Савић“ из Ивањице и ОШ „Јулијана Ћатић“ из Страгара, док су у региону Југоисток изгласане ОШ „Јеремија Илић Јегор“ из Рготине, ОШ „Радош Тошић“ из Истока, ОШ „Петар Кочић“ из Зубиног Потока, ОШ „Браћа Алексић“ из Липљана и ОШ „Дринка Павловић“ из Куршумлије.

Loading