ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Још 200 нових места за децу у вртићима у Прокупљу и Владичином Хану

Први потпредседник Владе и министар просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије Бранко Ружић, градоначелник Прокупља Милан Аранђеловић и заменик председника Општине Владичин Хан Владимир Костић,  потписали су данас уговоре за изградњу новог објекта вртића у Прокупљу и доградњу постојећег у Владичином Хану.

Наш циљ је да обезбедимо добре услове за боравак малишана у вртићима и рад васпитача, да утичемо на смањење листи чекања за упис у предшколске установе и пружимо подршку родитељству“, рекао је министар Ружић тим поводом.

Изградњом новог објекта у Прокуљу обезбедиће се додатних 160 нових места за малишане. Вредност инвестиције је око 80 милиона динара, а предвиђено је да изградња буде готова у року од годину дана.

Доградњом вртића у Владичином Хану обезбедиће се додатних 40 места.  Вредност радова је око 20 милиона динара, а рок за завршетак радова седам месеци.

Вртићи се граде у оквиру Пројекта инклузивног предшколског васпитања и образовања Министарства просвете, науке и технолошког развоја, који се реализује уз подршку Светске банке и унапређује доступност, квалитет и услове предшколског васпитања и образовања за сву децу. Кроз пројекат се обезбеђује 11.000 нових места у вртићима за малишане.

Пројекат, поред наведеног, подржава нове основе програма предшколског васпитања и образовања, оснажује компетенције васпитача , пружа подршку породицама са децом, са фокусом на породице из осетљивих друштвених група, подстиче укључивање деце у  систем предшколског васпитања и образовања, а све у циљу обезбеђивања подстицајних  услова за развој све деце.

Loading