ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Јовић: Србија је постала место где се развијају нови иновативни пројекти и решења

Помоћник министра др Александар Јовић изјавио је на 8. Међународној конференцији о индустријском инжењерству  –  SIE 2022 да је Влада Републике Србије усвојила низ стратешких докумената који представљају основу и правац за унапређење иновативне и научне делатности.

У протеклих 10 година, наша земља је постала место где се развијају нови иновативни пројекти и решења. Влада Републике Србије и Министарство просвете, науке и технолошког развоја предузели су значајне кораке ка реформи система науке и истраживања у циљу унапређења њихове изврсности и значаја за економски развој“, рекао је Јовић и нагласио да напредак није могућ без континуираног приступа новим научним сазнањима и могућностима за сарадњу научника и иноватора широм света.

Он је рекао да је Министарство подржало организацију ове конференције и изразио задовољство што је Машински факултет организатор овако важне конференције.

Ово је добра прилика за научну заједницу Србије да размени сазнања са најбољим светским стручњацима из области индустријског инжењерства“, рекао је он и изразио уверење да сарадња и заједнички напор учесника конференције могу да унапреде теорију и праксу, као и да идентификују главне трендове у индустријском инжењерству данас.

Машински факултет је домаћин 8. Међународне конференције о индустријском инжењерству  –  SIE 2022 (International Conference on Industrial Engineering) која се одржава од 29. до 30. септембра, у организацији Катедре за индустријско инжењерства и Иновационог центра Машинског факултет.

Овогодишњи скуп се одржава у част проф. др Вукана Дешића, оснивача Катедре за индустријско инжењерство, која ове године обележава 70 година оснивања.

SIE 2022, као јединствени светски, научни и стручни догађај у области индустријског инжењерства, окупиће скоро 200 еминентних стручњака из 20 земаља, са четири континента, који ће се посебно осврнути на нове трендове у области индустријског инжењерства, али и на почетке области и рад и стваралаштво проф. Дешића.

 

Loading