ЋИРИЛИЦА | LATINICA

JП „Србијашуме“ и Министарство просвете, науке и технолошког развоја организовали акцију садње у Сурчину

Министарство просвете, науке и технолошког развоја  и ЈП “ Србија шуме “ данас су на на територији ГО Сурчин организовали акцију пошумљавања под слоганом „Будућност гради – учи и сади“ .

Последњу акцију садње за ученике основних школа у овој календарској години спровели су  ученици ОШ „Вук Караџић“ из Сурчина на Зидинама у Црном лугу, на подручју ШГ „Београд“.

Након кратких смерница о садњи ученици су пошумили око 20 ари голети младим садницама црвеног храста. Након садње организовано је предавање у природи о значају очувања животне средине и важности пошумљавања.

Поред представника Министарства просвете, науке и технолошког развоја и ЈП „Србијашуме“  догађају су присуствовали директори и наставници основних школа.

Акција пошумљавања којом се реализује Споразум о сарадњи између JП „Србијашуме“ и Министарства просвете, науке и технолошког развоја започета је крајем октобра текуће године с циљем да се ученици едукују о важности шума као ресурса. Током новембра месеца у пошумљавању је учествовало девет основних школа из Лесковца, Ћуприје, Новог Београда, Прокупља и Сурчина, а засађено је око 2000 садница.

Акције пошумљавања за ученике основних школа биће настављене на пролеће на територији читаве Србије.

Loading