ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Караван ”Дух младости” у Зрењанину

Први дан Каравана „Дух младости“ одржан је данас у Авив Парку у Зрењанину. Караван je отворио Симо Салапура, помоћник градоначелника Зрењанина, рекавши да је за улагање у тај град у последње време заинтересован велики број инвеститора. „Потребе за стручним кадром су се подигле на виши ниво и неопходно је да имамо добру организацију и координацију са нашим инвеститорима, у смислу образовних профила, који су неопходни за развој компанија.“

Испред Министарства просвете, науке и технолошког развоја посетиоцима се обратила Габријела Грујић, саветница министра за дуално образовање и истакла важност дуалног и предузетничког образовања за смањење незапослености младих људи и развој привреде. ,, Образовање је квалитет, али знање је моћан ресурс. До сада сам веровала у чуда, од данас верујем у вас. Верујем да ће овај Караван донети нову снагу и енергију образовања која се зове дуално и предузетничко образовање у Србији“.
Током Каравана организовано је интерактивно предавање и панел дискусија на тему дуалног образовања и предузетништва. У отвореној дискусији учествовали су представници Министарства просвете, науке и технолошког развоја, представници средњих школа из Зрењанина које су већ успоставиле сарадњу са привредом и почеле са применом дуалног образовања.

Снежана Клашња, помоћница министра омладине и спорта, позвала је младе да узму ствари у своје руке и буду они који ће градити земљу, сада, одмах и овде. „Примена дуалног образовања значи да ће млади имати боље услове за запошљавање и да ће њихова знања бити практична и брже применљива, повезана са захтевима тржишта рада“.

У име омладинске организације „Spirit of Youth“ регионални директор, Ненад Теофанов, захвалио се покровитељу пројекта, Министарству просвете, науке и технолошког развоја, Министарству омладине и спорта, као и свим пријатељима и партнерима на пруженој подршци и заједничком раду у промовисању дуалног образовања и предузетништва кроз Караван.

Партнер Министарства просвете у промоцији предузетништва, компанија Универекспорт организовала је креативни и едукативни кутак са финансијским задацима за посетице Каравана, ученике од петог до осмог разреда основне школе.
Посетиоци су, такође имали прилику и да се опробају у акцији „Згиб зона“ коју Радио С спроводи заједно са организацијом „Spirit of Youth“. Град који уради највише згибова освојиће реновирање дечијег игралишта по жељи. Акцију ”Згиб зона” свечано је отворио промотер Давор Штефанек.

 

Loading