ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Касаловић: Честитке ученицима на освојеним медаљама на математичким и информатичким олимпијадама

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Зоран Касаловић честитао је данас ученицима успех који су постигли на математичким и информатичким олимпијадама за ученике основних и средњих школа.

„Поносни смо на резултате које сте постигли, али и на начин на који сте представљали своју земљу на бројним важним међународним такмичењима“,рекао је Касаловић на свечаности поводом доделе диплома и медаља, коју је организовало Друштво математичара Србије.

Он је истакао да му је драго јер је препозната њихова посвећеност, али и велики труд и рад.

„Знање које поседујете и ваша енергија покретачи су будућег развоја наше земље. Зато је важно да и даље учите, усавршавате се и напредујете“, рекао је Касаловић.

Он је истакао да Министарство просвете, науке и технолошког развоја сваке године помаже и подржава рализацију такмичења и смотри, имајући у виду колико је то важно за ученике.

Такође, како је додао, у циљу подстицања најбољих ученика и студената да наставе школовање са високим постигнућима Министарство сваке године расписује конкурсе за различите стипендије и кредите.

„Осим тога, наш циљ је да обезбедимо што боље услове у којима ћете учити и радити и зато континуирано улажемо и у ученичке домове“, додао је Касаловић.Он је захвалио Друштву математичара Србије на популаризацији математике као науке, али и рачунарских наука и оценио да су доказ дуге традиције и бројна такмичења која организују.

Loading