ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Касаловић са колегама из Републике Српске о актуелним темама из области образовања

У оквиру посете делегације Републике Србије Републици Српској, државни секретар Министарства просвете Зоран Касаловић разговарао је о актуелним питањима и заједничким темама из области васпитања и образовања, са помоћником министра за предшколско и основно васпитање и образовање Наташом Цвијановић и Јеленом Старчевић , помоћником министра за високо образовање у Министарству за научнотехнолошки развој, високо образовање и информационо друштво Републике Српске.

Саговорници су овом приликом указали на важност заједничких пројеката и успостављене сарадње на сва три нивоа образовања са посебним акцентом на теме од националног значаја, као и на потребу оснаживања сарадње у том правцу.

Заштита националних идентитетских дисциплина, као што су српски језик, историја и географија, оцењена је као изузетно важна заједничка тема.

У том смислу, наглашена је важност планирања заједничке обуке наставника основних школа из Републике Србије и Републике Српске, као и стручно усавршавање превасходно наставника српског језика, а потом и свих других просветних радника из Републике Српске у Србији.

Такође, разговарали су и о могућностима и важности организовања заједничких такмичења ученика основних и средњих школа из Републике Српске и Републике Србије, а с обзиром на претходно потписане споразуме о сарадњи између два министарства, као и о организацији екскурзија у Републици Српској за ученике из Србије.

Loading