ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Кићовић: Задовољни смо како је до сада протекао сам ток завршног испита

Државни секретар у Министарству просвете, науке и технолошког развоја Душан Кићовић,  данас, другог дана завршног испита, разговарао је са ученицима осмог разреда  у Основној школи „Милан Ђ. Милићевић“ у Београду по завршетку полагања теста из математике. Тест је завршен  у 11 часова.

Задовољни смо како је до сада протекао сам ток завршног испита. Синоћ у планирано време сва возила ЈП „Пошта Србије“ си стигла са тестовима, сви тестови су скенирани, а јутрос од 7.30 часова почело је прегледање теста из српског односно матерњег језика, рекао је Кићовић.

Државни секретар је поновио да је јучерашњи дан, када су ученици полагали тест из српског/матерњег језика протекао без икаквих проблема.

За све оне ученике који су болесни и нису изашли на завршни испит, према речима Кићовића, биће организован други рок у августу и у складу са освојеним бодовима ти ученици биће уписани у школе.

Он је истакао да ће од ове године бити омогућен и електронски упис у средње школе.

Кићовић је изразио задовољство како је ова школа организовала полагање завршног испита.

Директор Основне школе „Милан Ђ. Милићевић“  Тони Миливојевић истакао је, да  да су се као школа озбиљно припремали за завршни испит како припремном наставом у школи, тако и наставом на даљину. Миливојевић је навео да је широк дијапазон интересовања ученика из ове школе за упис у средње школе, али да је на првом месту интересовања ђака  гимназија, али да има и ученика су се определили за дуално образовање.  

Од 165 ученика осмог разреда у овој школи, завршни испит је полагао њих 164, јер  је према речима директора „један ученик болестан, али није корона у питању“.

Директор Миливојевић је нагласио да су у школи предузете и све епидемиолошке мере, да су наставници обавезни да носе заштитне маске , а да је у учионици распоређено по девет ученика.

Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени  23. јуна до 8 часова. Истог дана, уколико имају примедбе на тест, ученици ће моћи да поднесу жалбе.

Објављивање коначних резултата завршног испита је 28. јуна 2020.године.  

Loading