ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Књигама није место у контејнеру

Поводом текста који је објављен у листу „Курир“ под насловом „Скандал у Основној школи на Чукарици: Књиге из ђачке библиотеке бачене на ђубриште“, у коме се, између осталог, наводи да је „нови министар наредио да се баце све старе књиге из библиотеке“, Министарство просвете, науке и технолошког развоја саопштава да су ти наводи апсолутно нетачни.

Управо министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић је покренуо иницијативу да Министарство из сопствених  средстава додатно опреми школске библиотеке и на тај начин обогати библиотечки фонд додатним уџбеничким јединицама и обавезном школском лектиром, како би уџбеник, односно књига била доступна сваком детету.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја напомиње да књигама није место у контејнеру. Ако су књиге читалачки неупотребљиве, свакако постоје други начини да се искористе, на пример, рециклирају.

Министарство је одмах након објављивања инфромације, контактирало директорку школе „Бановић Страхиња“, која је  истакла да је све урађено у складу са Правилником о пословању библиотеке, односно ревизијом библиотечког фонда, а на основу одлуке Школског одобра, те да никаквог наређења министра, нити Министарства просвете, науке и технолошкога развоја о бацању књига није било.

Loading