ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Компанија „Моцарт“ донираће 670 телевизора за школе у Србији

Компанија „Моцарт“ (Моzzart) донирала је данас 72 телевизора школама на територији Школске управе Зрењанин.

Та компанија донираће укупно 670 телевизора и на тај начин помоћи унапређењу рада образовних установа у Србији, јер су апарати пре свега намењени опремању кабинета за информатику.

Бојан Радић, саветник за ИКТ у Министарству просвете, науке и технолошког развоја, изразио је задовољство што све више компанија препознаје образовање као област у коју вреди улагати.

Министарство  интензивно ради на побољшању услова за учење, нарочито у делу дигитализације, рекао је Радић и додао да у том процесу велику помоћ пружају друштвено одговорне компаније. Донацијом телевизора компанија ”Моцарт”  даје допринос подизању квалитета услова рада у образовању, нагласио је Радић.

Донацију за школе на територији Школске управе Зрењанин уручио је директор корпоративних комуникација компаније Моцарт Борјан Поповић,  који је рекао да компанија “Моцарт” настоји да помогне када год је у прилици.

У овом случају препознали смо напоре које чини Министарство просвете како би нашим ђацима омогућило боље услове за учење и усавршавање и поносни смо што на овај начин постајемо партнери у тако важној мисији за читаву заједницу, додао је Поповић. Истакао је да се искрено нада да је ово само почетак сарадње Министарства и компаније “Моцарт” , од које ће највише користи имати наши ђаци.

Компанија Моцарт одазвала се позиву који је Министарство просвете, науке и технолошког развоја раније упутило друштвено одговорним компанијама у Србији да дају допринос унапређењу рада школа.

Loading