ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Конференцијa о образовању у ери вештачке интелигенције „Свет испред нас“

Конференција о образовању у ери вештачке интелигенције „Свет испред нас“ биће одржана 6. децембра 2023. године, од 9 до 17 часова, у Палати Србија у Београду. Скуп организује Програм Уједињених Нација за развој у партнерству са Министарством просвете и Фондацијом Петља у оквиру пројекта „Изградња кључних рачунарских компетенција ка раној снази будућности“.

Конференција ће окупити представнике и представнице академске заједнице, стручну јавност из области образовања, науке, технологије као и друге заинтересоване стране, како бисмо заједнички дискутовали о утицају нових технлологија, а посебно вештачке интелигенције на образовни систем.

У оквиру конференције покренута ће бити шира дебату о предностима и манама, потенцијалним последицама употребе вештачке интелигенције, као и о потребним вештинама и знању како би се нове развојне могућности коју она пружа искористиле на прави начин и биле од користи за читаво друштво.

Конференција је акредитована од стране Завода за унапређење образовања и васпитања. Учешће на конференцији је бесплатно.

Заинтересовани представници основних и средњих школа могу се пријавити на конференцију најкасније до 4. децембра, путем линка којем се може приступити ОВДЕ.

Уколико имате питања, можете нас контактирати на info@svetisprednas.rs

Loading