ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Конференција „Развој предузетничког учења у Србији“

Предузетнички дух треба гајити и младима омогућити да га развијају, поручио је данас министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић и нагласио да код ученика треба развијати и знање и вештине, јер је циљ стварање компетентног човека за тржиште рада.

На отварању конференције „Развој предузетничког учења у Србији“, министар Вербић је рекао да се често чује да образовање треба да буде усклађено са потребама тржишта рада, али да се то често изједначава са оним што су захтеви и интереси послодаваца.

Министар је навео да будући запослени треба да имају своје интересе, јер ће они креирати тржиште рада и нове послове.
„Треба пажљиво да слушамо шта они предлажу и да им помогнемо“, рекао је Вербић, наводећи да по недавном истраживању „Балкан барометра“ 80 одсто младих своје будуће запослење прижељкује у јавном сектору.
Вербић је рекао да би неко постао предуезетник треба да види какве су могућности за то, да упозна пословну културу и развија вештине. Министар је рекао да је лажна дилема да ли у школама треба да буде више општих или стручних предмета, наводећи да су поједнако потребни и знање и вештине, развој ставова и компетенција код младих којима је потребно помоћи да покрену свој посао.

Loading