ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Конкурс и Информатор за упис у средњу школу у продаји

Конкурс Министарства просвете за упис ученика у први разред средње школе за наредну, 2022/23. школску годину, у продаји је од данас.

Осим општих и посебних услова уписа и календара уписних активности, у Конкурсу су наведени сви важни подаци о школама чији је оснивач Србија, подручјима рада, броју ученика, образовним профилима и трајању образовања, као и о мерилима и начину избора кандидата.

Саставни део Конкурса су обрасци – пријава за упис у средњу школу и образац за унос жеља ученика за упис у средњу школу, на чијем списку може да буде наведено највише 20 образовних профила, потенцијалних будућих занимања.

Истовремено са Конкурсом, Просветни преглед објавио је и Информатор, који може да помогне будућим средњошколцима при избору занимања.

У њему се могу наћи корисне информације о оријентационом броју бодова неопходних за упис у одређену образовно-васпитну установу у последње три године.

Конкурс и Информатор могу се набавити у књижари Просветног прегледа, поузећем или у књижарама широм Србије по цени од 350 динара за Конкурс и 300 динара за Информатор.

Loading