ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Конкурс за доделу ученичких и студентских стипендија изузетно надареним ученицима и студентима за школску 2021/2022.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је Конкурс  за доделу ученичких и студентских стипендија изузетно надареним ученицима и студентима у Републици Србији за школску 2021/2022. годину

Право да се пријаве на конкурс за доделу стипендија изузетно надареним ученицима, у складу са законом, имају ученици средњих школа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, почев од другог разреда средње школе, који су први пут уписани у одређени разред у текућој школској години, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије, који имају држављаиство Републике Србије, који стално постижу одличан општи успех и који освоје једно од прва три места на међународним и републичким такмичењима која се налазе у Календару такмичења ученика.

За остваривање права на стипенидију за изузетно надарене ученике, ученици који испуњавају прописане услове полажу стандардизоване тестове, осим ученика уметничких школа који нису на теоретском одсеку.

Ученици и студенти који конкуришу за стипендије за изузетно надарене пријављују се онлајн, преко ЛИНКА

Када се прегледају пријаве и провере сви уиети подаци о испуњености услова конкурса, ученику, односно студенту се на имејл адресу шаље порука о статусу његове пријаве (прихваћена или одбијена пријава).

Онлајн пријаве за стипендију са потребном документациям подносе се од 1. до 31. октобра 2021. године.

Преузмите:

 

Loading