ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Конкурс за доделу ученичких кредита ученицима средњих школа за школску 2021/2022.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја расписало је Конкурс за доделу ученичких кредита ученицима средњих школа у Републици Србији за школску 2021/2022. годину.

Право да се пријаве на конкурс за доделу ученичких кредита, у складу са законом, имају ученици средњих школа, образована у трогодишњем трајању наставе, чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, који су први пут уписани у одређени разред у текућој школској години, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије, који имају држављанство Републике Србије, који се школују за образовни профил за дефицитарно занимање, који нису поновили ниједан разред и чији родитељ, односно старатељ има пребивалиште на територији Републике Србије.

Дефицитарна занимања из става 1. ове тачке Конкурса, за ученике од I до III разреда средње школе, утврђена су у листи, односно прегледу дефицитарних занимања, према подацима Националне службе за запошљавање.

Ученици из осетљивих друштвених група (ученици без родитељског старања, из једнородитељске породице, припадници ромске националне мањине, ученици са инвалидитетом, ученици са хроничним болестима, ученици чији су родители нестали или су киднаповани на територији Косова и Метохије и на територији република бивше СФРЈ, избеглице и расељени ученици, повратници по споразуму о реадмисији и депортовани ученици) имају право да поднесу захтев да се посебно рангирају у оквиру наменски опредељеног броја, под условима из става 1. ове тачке Конкурса, а применом блажих критеријума, у складу са законом и правилником.

Ученици из осетљивих друштвених група пријављују се на конкурс под условом да су ученици средњих школа чији је оснивач Република Србија, аутономна покрајина или јединица локалне самоуправе, који су први пут уписани у одређени разред у текућој школској години, чије се школовање финансира из буџета Републике Србије, који имају држављанство Републике Србије, чији родитељ или старатељ има пребивалиште на територији Републике Србије.

Рок за пријављивање на конкурс је од 1. до 31. октобра 2021. године.

Преузмите:

Loading