ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Конкурс за суфинансирање научно-технолошке сарадње Републике Србије и Савезне Републике Немачке за период 2023-2024. године

На основу Програма заједничког унапређења размене учесника на пројектима закљученог  2019. године између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Немачке службе за академску размену (ДААД) а у циљу унапређивања научне и технолошке сарадње и уз поштовање заједничких и уважавање националних интереса Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије у сарадњи са Немачком службом за академску размену (Deutscher Akademischer Austauschdienst-DAAD) расписује Конкурс за размену учесника на пројектима између Републике Србије и Савезне Републике Немачке за пројектни период 2023 – 2024. године.

Циљ Програма је развој научне сарадње двеју земаља кроз размену научних радника, а посебно младих научника, на заједничким истраживачким пројектима.

Рок за подношење пријаве пројекта је 30.6.2022. године.

У Републици Србији пријава предлога пројекта на конкурс подноси се :

  1. Преко wеб сајтa: http://147.91.185.20/bilateral/germany/ где учесник пријаве када се улогује на сајт, добија лозинку за on-line попуњавање пројектне пријаве. У периоду док је Конкурс отворен могуће је да се допуни и коригује предлог пројекта. Попуњена пројектна пријавa остаје на сајту.
  2. Слањем финалне верзије попуњене пројектне пријаве, без потписа одговорног лица институције (pdf fajl) на електронску адресу: milica.g.tasevska@prosveta.gov.rs 
  3. Слањем финалне верзије попуњенe пројектнe пријавe (по један примерак на српском и енглеском језику) са потписом одговорног лица институције (који је оверен печатом) са траженим прилозима. Писана документација се доставља лично на писарници или поштом на адресу:

Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије

Конкурс за пријаву пројеката између Републике Србије и Савезне Републике Немачке 2023–2024

Немањина 22-26

11000 Београд

Република Србија

Листа одобрених пројеката биће објављена на интернет страници Министарства просвете, науке и технолошког развоја до краја 2022. године.

 

 

Loading