ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Костолац: Нова улагања у образовање

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић обишао је данас реконструисану Основну школу ”Јован Цвијић” у Костoлцу и поручио да ће држава наставити да улаже у образовање.

Шарчевић је рекао да је Влада Републике Србије више уложила у реконструкцију школа за једну годину него деценијама уназад.

Верујем да ћемо током 2018. године обновити још више образовно васпитних установа, рекао је министар и додао да ће осим у школске зграде много новца бити уложено и у дигитализацију, која подразумева брз интернет, таблете за наставу и паметне табле.

За комплетну реконструкцију школе у Костолцу издвојено је 113 милиона динара, највећим делом преко Канцеларије за управљање јавним улагањима 97 милиона, школа је из сопствених прихода финансирала набавку дела опреме у износу од 14 милиона, док је остатак новца обезбедио Град Пожаревац.

Дух школе осећа се на сваком кораку ове зграде, сваки кутак сте оплеменили, због тога бих превасходно волео да све школе изгледају као ваша, поручио је министар запосленима и ученицима.

Министар је током посете Костолцу разговарао са градоначелником Пожаревца Банетом Спасовићем и председником ГО Костолац Иваном Савићем и обишао Техничку школу са домом ученика ”Никола Тесла”.

Новац за образовање се не троши већ улаже, нагласио је градоначелник Пожаревца и додао да ће и следеће године град уложити 100 милиона динара у обнову школа.

Loading