ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Ковин: реформа образовања ће бити свеобухватна

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић разговарао је данас у Ковину са председницом те општине Сањом Петровић. Министар је похвалио напоре које чини локална самоуправа како би се унапредили услови образовања и представио план реформи које је већ почео да се реализује. ”Увођење информатике као обавезног предмета за ученике петог разреда и друге новине у настави за петаке је само први корак унапређења образовног система”, истакао је министар. Председница општине Ковин, говорећи о условима у којима уче деца Ковина, рекла је да је урађена документација за комплетну обнову пет школа и да је до сада Канцеларија за управљање јавним улагањима одобрила реализацију обнове две школе.

Шарчевић и Петровић су након састанка посетили Средњу стручну школу ”Васа Пелагић”. Након обиласка кабинета за агенцијско пословање и кулинарство, стакленик, пластеник и летњу учионицу, министар је рекао да је за мале општине које немају доминантну привредну грану,  потребна управо школа попут ”Васе Пелагића” треба средња школа која ће комбиновати више различитих образовних профила. Председница општине је указала на добру сарадњу школе и локалне самоуправе и похвалила рад који ученици улажу у уређење Ковина.

Министар је претходно одржао веома конструктиван састанак са директорима предшколских установа, основних и средњих школа Јужнобанатског округа на којем је истако да ће реформа образовања бити темељна и свеобухватна. На крају посете Ковину Шарчевић је обишао oсновне школе у Делиблату и Гају.

Loading