ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Крос РТС-а може да почне

Крос РТС-а „Кроз Србију“ почеће 11.маја у 10.02 часова, када ће министар просвете, науке и технолошког развоја  Младен Шарчевић дати знак за старт из студија РТС-а и Радио Београда.

Тада ће, истовремено, у свим местима Србије трчати предшколци и ђаци, а предвиђа се да ће бити више од 400.000 тркача.

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић потписао је обавештење о одржавању Кроса РТС-а „Кроз Србију“ и „У дијаспори“. Тај документ су верификовали и олимпијски шампион у рвању Давор Штефанек, председник Спортског савеза Србије, као и оснивач Кроса РТС-а Стеван Ковачевић, председник Савеза атлетских талената Србије.

То обавештење биће данас прослеђено свим школским управама, предшколским установама, градским и општинским управама, спортским савезима, али и допунским школама ван Србије.

Крос РТС-а „У дијаспори“ почеће првог викенда априла, а завршиће се у првој декади јуна.

Биће организован у допунским школама широм света, али и тамо где су организатори такмичења српска удружења, савези, клубови, амбасаде Србије или наша црква.

Крос серија РТС-а биће на програму на јесен. Биће одржан у најмање четири града, четири суботе заредом.

Крос РТС-а има и два кампа – за децу из дијаспоре и за најбоље са такмичења„Кроз Србију“.  Министарство просвете, науке и технолошког развоја угостиће ученика од 22. до 30. јуна учеснике оба такмичења у Свилајнцу, у Пољопривредној школи са домом ученика. Биће то прилика за малишане из десетак европских земаља да се међусобно упознају и друже, да се упознају са школом која је носилац Светосавске награде, али и са културно-историјским и туристичким потенцијалом већег дела Поморавља.

Нови сегмент Кроса РТС  – Образовни круг биће представљен у понедељак у 18 сати у Француском институту. Реч је о учењу српског и француског језика уз помоћ нових комуникацијских технологија на релацији наше допунске школе у Француској – Београд, Ваљево, Сомбор, Нови Пазар и Зајечар.

Loading