ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Кроз партнерство до унапређивања наставе информатике

Министар просвете, науке и технолошког развоја Младен Шарчевић и директор Фондације “Петља“ Небојша Васиљевић потписали су данас Споразум о сарадњи на унапређивању наставе информатике и рачунарства у основним и средњим школама.

Министарство и Фондација препознају  изузетан значај  унапређивања наставе информатике и рачунарства у основним и средњим школама као и унапређивања и омасовљавање такмичења у области информатике и рачунарства, а овај споразум ће представљати оквир за даљу сарадњу у реализацији приоритета у тим областима.

Министарство просвете, науке и технолошког развоја  је у сарадњи са Фондацијом “Петља“ на порталу Petlja.org објавило интерактивне материјале за учење програмирања за пети и шести разред који представљају подршку наставницима у реализацији наставе, а ученицима у стицању потребних знања и вештина.

Поред тога су планиране и обуке за наставнике информатике и рачунарства. Фондација Петља је припремила програм стручног усавршавања „Настава програмирања у петом и шестом разреду“ који је добио подршку Министарства просвете науке и технолошког развоја и одређен му је статус програма од јавног интереса.

Loading