ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Кроз програм Еразмус+ кометенције унапредило 850 установа и 16.600 наставника, студената и младих

Први потпредседник Владе Србије и министар просвете, науке и технолошког развоја Бранко Ружић присуствовао је данас свечаности поводом 35 година постојања Еразмус+ програма и двадесетогодишњице Темпус фондације.

Он је навео да Србија успешно учествује у Програму Еразмус+ од 2014. године и додао да о значају тог програма најбоље сведочи успех институција из Србије.

Од почетка учешћа у Програму Еразмус+ више од 850 установа и организација из Србије унапредило је свој рад. Сви који су били укључени у Програм имали су прилику да побољшају своје компетенције кроз размену искустава са колегама из иностранства кроз 4300 пројеката“, казао је министар.

Он је нагласио да се постигнућа програма Еразмус+ не мере само бројем установа којима су одобрени пројекти и на које је учешће у Програму имало позитиван ефекат, већ и учешћем чак 16.600 грађана – наставника, студената и младих.

Радујем се наставку сарадње у оквиру новог циклуса овог програма до 2027. године и желим да будете још успешнији приликом пријављивања нових пројеката“, навео је министар Ружић.

Он је истакао да је досадашње учешће наше земље у програмима Европске уније донело грађанима и установама велики број прилика за усавршавање и размену искустава током последње две деценије.

Желео бих да се захвалим Фондацији Темпус, која данас обележава 20 година рада на успешном спровођењу програма Европске уније за сарадњу у области образовања у Републици Србији и на континуираној подршци установама из наше земље у постизању овако импресивних успеха“, истакао је министар.

Еразмус+ је највећи програм Европске уније који финансира пројекте у области образовања, обука, младих и спорта. Фондација Темпус као организација задужена за спровођење програма већ 20 година подржава међународну сарадњу у области образовања и доприноси личном и професионалном развоју грађана и институција.

Свечаности у Ректорату присуствовали су и француски амбасадор Пјер Кошар, проректор за међународну сарадњу Универзитета у Београду проф. др Ратко Ристић.

 

Loading