ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Кроз пројекат „Стварамо знање“ опремљени информатички кабинети у 140 школа широм Србије

Завршетком онлине гласања и избором нових 20 основних школа које ће од Телекома Србија добити по милион динара за опремање информатичких кабинета, заокружен је 7. циклус пројекта „Стварамо знање“ који Телеком Србија реализује у сарадњи са Министарством просвете. Са скоро 165.000 гласова, грађани су допринели одабиру школа које можете погледати на следећем линку.

Кроз пројекат „Стварамо знање“ компанија је до сада опремила 140 информатичких кабинета у 140 основних школа широм Србије и у ту сврху уложила 140 милиона динара. Пројекат из године у годину бележи велико интересовање грађана и локалних заједница, а уз њихову подршку Телеком Србија наставља да даје допринос унапређењу услова за стицање знања и дигиталне писмености основаца.

Нови информатички кабинети омогућиће квалитетније извођење наставе, док ће ученицима бити олакшано усвајање знања уз помоћ савремене опреме која прати трендове у образовању. Кроз овај пројекат Телеком Србија настоји да укаже на важност развоја дигиталне писмености основаца, као и на потребу сагледавања предности и ризика које са собом носи дигитално окружење.

Пројекат „Стварамо знање“ реализује се у оквиру програма Телекома Србија под називом „Покрећемо покретаче“ који оснажује институције и појединце да у свом окружењу покрећу позитивне промене и својим примерима мотивишу друге чланове заједнице на добра дела.

Loading