ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Министар Вербић у Подгорици о квалитету високог образовања

Министар просвете, науке и технолошког развоја др Срђан Вербић састао се данас са министром просвете Црне Горе мр Предрагом Бошковићем и министром просвете и културе Републике Српске др Даном Малешевићем у Подгорици.

На заједничком састанку, одржаном у вили „Горица“ министри су разговарали о високом образовању и подизању квалитета високог образовања. Такође , на састанку се разговарало и о признавању страних диплома.

Министар Вербић је истакао да постоје иницијативе које могу да се реализују у циљу подизања високог образовања, те да би у посао подизања квалитета високог образовања, поред државе, требало да се укључе све заинтересоване снаге, пре свега послодавци и студенти.

Један од начина унапређивања високог образовања, према речима министра Вербића је да се направе ранг листе студијских програма у региону, како би се јасно видели који су студијски програми квалитетнији од других.

Министар Вербић је најавио и почетак рада канцеларије ЕРИ СЕЕ у Београду, чији је циљ унапређивање квалитета високог образовања у југоисточној Европи.

Министар Вербић је истакао да је један од приоритетних задатака да се направи национални оквир квалификација, који треба ускладити са европским. „Тај процес је дуг и захтеван, али пре свега, потребно је направити систем како међусобно признајемо квалификације у региону и на тај начин би сви знали шта значи квалификација из других земља и проблем код запошљавања неће бити сведен само на признавање дипломе, већ и на признавање тога шта неко заиста зна“.

Loading