ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Лето у завичају

Ученици допунских школа на српском језику у иностранству и ове године  бораве у пратњи својих наставника у Научно-образовно-културном центру „Вук Караџић“ у Тршићу од 7. до 13. јула.

Под покровитељством Министарства просвете трећу годину за редом реализује се пројекат „Лето у завичају“ који је намењен ученицима Допунске школе на српском језику у иностранству и потпуно је бесплатан.

У првој, од предвиђене три групе, гостује шездесет ученика из следећих држава: Швајцарске, Немачке, Француске, Италије, Словеније, Грчке, Русије, Чешке и Америке.

Овогодишњи програм одвија се кроз тематско-интегративне језичке и уметничке радионице, осмишљене у сарадњи са Заводом за унапређивање образовања и васпитања. Реализатори радионица су стручњаци из области педагогије, језика, фолклора, музике, драме и спорта.

Теме овогодишњег пројекта су: „Српским језиком стварамо, о завичају разговарамо“, „Цео свет их зна, Србија се њима поноси“; „Увек се сети“, „Играм, певам, стварам – о традицији разговарам“ и „Моја Србија“.

У оквиру програма, ученици ће посетити родну кућу Вука Стефановића Караџића, манастир Троношу и Бању Ковиљачу. Кроз свакодневне језичке, драмске, музичке, фолклорне и спортске радионице, ученици ће стицати нова знања која ће показати на завршној свечаној приредби последњег дана свог боравка.

Loading