ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Листу жеља  електронским путем до сада поднело 20.560 родитеља и ученика  

Све активности везане за завршетак основне школе, као и упис у средњу школу обављаће се без подношења иједног папира, једним логовањем на порталу mojasrednjaskola.gov.rs.

Листу жеља у протекла 24 сата електронским путем поднело је 20.560 ученика и родитеља, а просек који су родитељи и ученици исказали на листи жеља је 10 образовних профила. Електронско попуњавање листе жеља  преко портала mojasrednjaskola.gov.rs. могуће је до поноћи, а они који нису искористили предност електронског подношења могу то данас и сутра, 6. и 7. јула  2022. године урадити у школама до 15 часова.

Подсећамо да родитељи који су електронски поднели листу жеља, не морају исту попуњавати у школама.

Ученици и родитељи, у суботу, 9. јула 2022.године могу проверити тачност унете листе жеља електронским путем или у школама и евентуално уложити приговор на изражене листе жеља.

У понедељак, 11. јула биће објављена коначна листа жеља, а родитељи ће 13. јула на порталу имати увид у листу распоређених ученика по образовним профилима и смеровима у средњим школама. Такође, у среду 13. јула биће објављена преостала слободна места за упис у другом кругу.

Попуњавање и предаја листе жеља за други уписни круг електронским путем или непосредно у школи је 14. јула 2022, док ће дан касније 15. јула  бити објављен коначни распоред ученика по школама у другом уписном кругу.

Од 14. до 20. јула је упис ученика у средње школе после првог и другог уписног круга.

На завршни испит, који је одржан од 27. до 29. јуна 2022.године изашло је 99,5 одсто ученика.

Loading