ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Мала матура-тест из математике

Помоћник министра за основно и предшколско образовање и васпитање Весна Недељковић присуствовала је данас почетку полагања завршног испита из математике у Основној школи „Филип Филиповић“ у Београду.

Уочи почетка теста Недељковић је пожелела будућим средњошколцима срећу и им поручила да верују у себе.

”Трудили смо се да и ове године имате довољно времена али и да тест не буде претежак. Молим вас да се концентришете, да верујете у себе. Ја верујем да сте током досадашњег школовања усвојили довољно знања да на данашњем испиту постигнете довољно добре резултате”, рекала је Недељковић. Помоћница министра је пожелела малим матурантима да упишу жељене средње школе, да се током лета одморе и да као средњошколци пођу у нове победе.

Директор Основне школе ”Филип Филиповић” Душан Кићовић подсетио је ученике да поштују правила као што су то чинили приликом теста из матерњег језика и рекао да су на јучерашњем тесту показали веома добро знање и да су многи од њих освојили максималан број поена.

У петак, 16.јуна, ученици ће полагати комбиновани тест са питањима из историје, биологије, географије, физике и хемије. Ученици на завршном испиту могу да остваре укупно 30 бодова, сваки тест носи по 10 бодова, а успех у школи се бодује са максималних 70 поена. Броју поена остварених на основу успеха у основој школи и на завршном испиту, додају се бодови са међународних и републичких такмичења. Прелиминарни резултати завршног испита биће објављени 18., а коначни 23 јуна.

Loading