ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Математичка гимназија обележила 57 година успешног рада

Државни секретар у Министарству просвете проф. др Ивица Радовић честитао је Математичкој гимназији 57 година успешног рада и истакао да су Влада Републике Србије и Министарство просвете, уважавајући значај и постигнуте резултате, сврстали Математичку гимназију у школу од посебног интереса и националног значаја.

„Високо место на ранг листи најпожељнијих школа резултат је добре наставне и ваннаставне праксе, посвећеног рада наставног кадра и стручних сарадника, али и традиционално одговорног и ефикасног руковођења“, истакао је Радовић на свечаној академији, поводом 57 година рада ове гимназије.

Подсетио је да је, високо ценећи и уважавајући квалитет и резултате рада Математичке гимназије, Министарство просвете Математичкој гимназији доделило Светосавску награду.

Такође, како је додао, по основу изузетних резултата и постигнућа у раду са ученицима, јавном представљању примера добре праксе и пројеката, као и доприносу унапређивању квалитета рада установе којом руководи, Министарство просвете је директорки Мирјани Катић доделило повељу Доситеј Обрадовић.

„Министарство просвете поздравља и високо цени агилност са којом је Математичка гимназија одговорила на изазове које је пред  образовање донео 21. век. Математичка гимназија има специфичну улогу у нашем образовном систему.  По узору на ову школу, покренули смо отварање одељења за ученике са посебним способностима за математику у још 6 гимназија у Републици Србији“, додао је Радовић.

Истакао је да је у временима друштвених промена, реформи и великих изазова Математичка гимназија остала школа окренута интересовањима својих ученика, која  је успела да задржи оптимизам, негује и поштује своје ученике, прихвата и шири нове идеје.

Како је додао, у протеклих  57 година ученици Математичке гимназије су освојили више од 700 медаља на међународним европским и балканским олимпијадама, а преко 300 на осталим међународним такмичењима, јер је у питању школа коју похађају не само ученици талентовани за математику, већ вишеструко талентовани у разним областима.

Свечаности су присуствовали и председник Народне Скупштине Србије др Владимир Орлић, министарка здравља проф. др  Даница Грујичић и министарка науке, иновација и технолошког развоја др Јелена Беговић.

Loading