ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Материјали за реализацију часова основа система одбране Републике Србије

Ученици завршних разреда средње школе од школске 2018/2019. године имају могућност да се о улози и задацима Војске Србије и сродним темама упознају кроз укупно четири часа одељенског старешине током школске године.

Циљ је да ученици стекну основна практичнa знања и вештине о одбрани земље у условима ванредног и ратног стања, правима и обавезама у систему одбране и развију свест о потреби одбране земље и значају неговања патриотских осећања.

Реч је о програму који је уведен у другом полугодишту школске 2018/2019. године на инцијативу Министарства одбране. Предвиђено је да се овој теми посвете два часа у првом и два часа у другом полугодишту.

Ученицима предавања држе одељењске старешине уз стручну помоћ представника Министарства одбране и резервних војних старешина. Планирано је да се на часовима одељенског старешине обради 11 тема.

С обзиром на чињеницу да је у току пандемија вируса COVlD-19 у другом полугодишту школске 2020/2021. године настава из области одбране одвија се учењем на даљину уз коришћење унапређених презентација или наставних филмова.

Преузмите материјале за реализацију часова Основе система одбране Републике Србије
Loading