ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Међународна научно-стручна конференција „Политехника 2023“

Министарка просвете проф. др Славица Ђукић Дејановић на међународној научној и стручној конференцији „Политехника 2023“ у организацији Академије техничких струковних студија Београд истакла је да су знање и образовање кључне полуге у решавању свих питања и изазова са којима се сусреће савремена цивилизација.

Знање и образовање су покретачка снага у процесу трансформације модерног друштва. Важно је да сви заједно стварамо што боље услове за образовање младих, јер су они наша будућност“, истакла је она.

Према њеним речима, Академија остварује запажене резултате у сталном унапређивању и развоју квалитета наставе, високошколског образовања и сарадње са националним и међународним институцијама

Академија техничких струковних студија Београд  је прави пример успешне реализације наших настојања да унапредимо образовни систем и да наше високо образовање изградимо у складу са светским стандардима, а квалитету рада Академије доприноси и континуирано повезивање са релевантним привредним организацијама“, навела је министарка.

Она је истакла да конференција представља синергију образовног и привредног система, те да је дуални модел студија, предуслов за успешно школовање младих стручњака са потребним знањима и компетенцијама прилагођеним потребама привреде.

Академија техничких струковних студија Београд  школује више од 3.500 студената на више од 30 студијских програма у техничко-технолошком, уметничком, медицинском и друштвено-хуманистичком пољу.

На конференцији је учестовало више од 250 стручњака из области привреде и образовања из земље и иностранства.

 

Loading