ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Меморандум о разумевању између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Јад Вашем Меморијалне установe жртава и хероја Холокауста

Меморандум о разумевању између Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије и Јад Вашем Меморијалне установе жртава и хероја Холокауста потписан је  31. јула 2017. године у Јерусалиму. Потписивањем Меморандума озваничена је сарадња започета 2008. године.

Меморандум је у име Министарства, одлуком Владе Србије, потписао министар Младен Шарчевић (у Београду), а у име Јад Вашем Меморијалне установе жртава и хероја Холокауста директор Међународне школе за учење о Холокаусту, Dr. Eyal Kaminka. Потписивању Меморандума у Јерусалиму присуствовали су: помоћник министра др Алаксандар Пајић, Richelle Budd Caplan, директорка европског одељења Међународне школе за учење о Холокаусту, представник Амбасаде Србије у Држави Израел Дејан Благојевић, Esther Rachow, координатор за Србију и Републику Српску у Међународној школи за учење о Холокаусту, наставници из Републике Србије и Републике Српске који су од 24. до 30. јула 2017. године похађали семинар у Међународној школи за учење о Холокаусту, Јад Вашем.

Меморандумом су регулисанe организације и реализације семинара за наставнике из Републике Србије у Србији и Држави Израел, а у циљу јачања професионалних капацитета наставника за организацију и реализацију наставе која за тему има антисемитизам, геноцид, Холокауст, културу сећања, признавања сертификата издатих од Међународне школе за учење о Холокаусту, као и финансијске обавезе потписница Меморандума.

Од 24. до 30. јула 2017. године наставници из Републике Србије и Републике Српске су похађали семинар у Међународној школи за учење о Холокаусту, Јад Вашем. Ову, десету групу наставника из Републике Србије, чинили су: Катарина Тешић („Спортска гимназија”, Београд), Наташа Ђорђевић („Техноарт Београд”, Београд), Вера Марковић (Економска школа „Ваљево”, Ваљево), Сања Поповић („Економско-трговинска школа”, Кула), проф. др Оливера Дурбаба (Филолошки факултет Универзитета у Београду), проф. др Јулијана Вучо (Филолошки факултет Универзитета у Београду), доц. др Алексеј Тимофејев (Филозофски факултет Универзитета у Београду), Барбара Ивковић („Јован Шербановић”, Крепољин), Зорица Шћепановић (ОШ „Петар Николић”, Самаила код Краљева), Нена Шурлан (Гимназија „Руђер Бошковић”, Београд), Марта Мишковић („Хемијско-технолошка школа”, Крушевац), Маја Дорић (ОШ „Вожд Карађорђе”, Јаково), Данка Шпехар (ОШ „Вељко Дугошевић”, Београд), Јелена Вујић (Медицинска школа „Београд“, Београд), др Гордана Чапрић (Завод за вредновање квалитета образовања и васпитања, Београд),  Тијана Кнежевић, др Александар Пајић и маст. Биљана Стојановић из Министарства просвете, науке и технолошког развоја..

Loading