ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Милан Пашић добитник Специјалног тимског признања НАЛЕД-а за допринос реформама

Помоћник министра просвете, науке и технолошког развоја Милан Пашић добитник је Специјалног тимског признања НАЛЕД-а  за допринос реформама у области предшколског и основног образовања.

 Ово признање припада свим запосленима у Министарству и образовним установама који су показали изузетан ниво професионалности и адаптивности у овим околностима“, рекао је Пашић.

Он је изразио захвалност на додељеном признању и оценио да ће то бити додатан подстрек и за реформе у образовању које се очекују у наредном периоду.

 Просветни систем успео је да одговори изазовима у време пандемије и наставу смо организовали на најбољи начин. Овог тренутка најважније је да очувамо здравље и безбедност деце и свих запослених у систему образовања и васпитања“, рекао је Пашић.

У образложењу одлуке Управног одбора НАЛЕД-а о додели признања наводи се да је захваљујући залагању подржано јачање капацитета наставног особља за модернизацију образовања у складу са технолошким и тржишним трендовима и потребама за организацијом онлине наставе у време пандемије.

Наводи се да се признање додељује и због „важног доприноса изради и дистрибуцији Приручника за пројектну наставу и наставу на даљину, уз превод на пет језика националних мањина, свим основним и средњим школама у Србији“.

Посебно је, како додају, препознато  и учешће у реализацији националног конкурса „Магија је у рукама наставника“ у оквиру којег је успостављена јединствена електронска база са више од 700 примера најбоље праксе наставе на даљину.

Кроз овај конкурс и иницијативу да се успостави као редовна годишња активност Министарства просвете, допринели сте да се препознају напори наставника у Србији да успешно одговоре на актуелне изазове и применом алтернативних модела наставе одрже квалитет образовања деце и омладине у време пандемије“, додаје се у образложењу.

Специјално тимско признање НАЛЕД-а традиционално се додељује групи запослених у државним, покрајинским и градским, односно општинским органима, организацијама и јавним службама, који су тимским деловањем дали највећидопринос унапређењу услова за пословање и реформисању јавних услуга за грађане и привреду у Србији.

Loading