ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Милићевић честитао ученицима на освојеним медаљама на Међународној математичкој олимпијади

Вршилац дужности министра просвете Ђорђе Милићевић примио је данас ученике који су освојили медаље на 64. Међународној математичкој олимпијади за ученике средњих школа, која је одржана од 2. до 13. јула у Јапану и честитао им на постигнутом успеху.

Честитам вам на овом изузетном успеху, који је резултат вашег рада и ангажовања, али и рада ваших професора. Поносни смо на резулате које сте остварили. Желим вам да и убудуће освајате медаље и остварујете запажене резултате на такмичењима знања у највећој међународној конкуренцији“, рекао је Милићевић.

Он је истакао да је велика част бити у друштву талентованих ученика, који на најбољи начин промовишу своје школе и своју земљу.

Он је изразио захвалност и честитао на оствареном успеху и руководиоцима тима Републике Србије др Миљану Кнежевићу са Математичког факултета Универзитета у Београду и Теодору фон Бургу из Математичке гимназије у Београду. Министар Милићевић уричио је пригодне поклоне ученицима такмичарима и професорима.

Сребрну медаљу освојио је Матеја Вукелић, ученик Математичке гимназије у Београду, док су бронзане медаље освојили Александар Вишњић и Стефан Шебез, ученици Математичке гимназије у Београду, као и Андрија Живадиновић, ученик Гимназије „Светозар Марковић” у Нишу.

Похвалама су награђени Вукашин Пантелић и Гвозден Лапчевић, ученици Математичке гимназије у Београду.

Loading