ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Милићевић посетио школе у Рековацу и Крагујевцу које су претрпеле штете током поплава

Вршилац дужности министра просвете Републике Србије Ђорђе Милићевић са сарадницима посетио је данас школе у општини Рековац и граду Крагујевцу које су претрпеле штете током недавних поплава у Србији.

Министар Милићевић и помоћник за предшколско и основно образовање Милан Пашић обишли су јутрос издвојено одељење Основне школе „Светозар Марковић“ у селу Урсуле код Рековца. Зграда школе у Урсулама тешко је оштећена у поплавама, као и зграда Дома културе која дели двориште са школом. У овој школи страдали су подови, намештај, зидови, а поплављен је и већи број књига.

Средња стручна школа у Крагујевцу, такође, је претрпела штету услед изливања кишне канализације, радионице у којима су ученици обављали стручну праксу биле су поплављене до висине од око 30 центиметара, а приметна су оштећења и на зидовима и фасади.

У разговору са директорима ове две школе, Биљаном Матић и Синишом Којићем, министар је најавио да ће након процене штете од стране надлежних комисија, Министарство и Влада Србије све учинити како би се штета што пре санирала, реконструисала сва оштећења и омогућило нормално обављање наставних активности.

Loading