ЋИРИЛИЦА | LATINICA

Милићевић пожелео ученицима пуно успеха на трећем тесту у оквиру завршног испита

Вршилац дужности министра просвете Републике Србије Ђорђе Милићевић у пратњи помоћника задуженог за предшколско и основно образовање Милана Пашића, посетио је данас Основну школу „Милутин и Драгиња Тодоровић“ у Крагујевцу где се обратио ученицима који су полагали трећи тест у оквиру завршног испита.

Министар је ученицима, пред почетак полагања теста, пожелео пуно успеха и констатовао да би данашњи испит требало да буде најлакши, јер за разлику од прошле школске године, тест није комбинован, већ је из једног од пет изборних предмета.

Говорећи о тежини тестова на завршном испиту претходна два дана, вд министра просвете је оценио да је то релативна ствар и да ће задаци увек некоме бити тешки а некоме лакши.

Министар је у Крагујевцу посетио регионални скенинг центар у коме се скенирају тестови и обавља контрола свих материјала који се користе током завршног испита. Он се на лицу места уверио да су сви материјали апсолутно заштићени и сигурни, као и да се сваки урађени тест два пута прегледа како би се избегле било какве грешке и како нико од ученика који су полагали ни на који начин не би био оштећен.

Loading